11:00

Lilla Torg FF

Referat: AIF Barrikaden - Lilla Torg FF

Startelvan: (3-4-3) Amar - Per, Gustav, Nickola - Jönsson, Sosa, Park, Alex - Ahmed, Johan L, Palle M

Avbytare var Pontus som kom in som vänsteranfallare efter en knapp halvtimme och spelade där tills han åter byttes ut när det återstod 7 min av matchen, Javid som kom in som vänster yttermittfältare efter en dryg halvtimme och spelade där resten av matchen, Johan G som också han kom in efter en dryg halvtimme, i hans fall på innermittfältet där han sånär som på några minuter spelade resten av matchen och slutligen Pascal som spelade 25 min av andra halvlek som höger yttermittfältare.

Om A-lagsmatchen igår som helhet betraktat inte hade något högre underhållningsvärde så var den här matchen desto mer sevärd. För att vara en reservlagsmatch på den här nivån spelades det en mycket bra fotboll i ett mycket bra tempo.

När man såg Lilla Torgs laguppställning med många 93:or och den näst äldsta född 90 var man rädd att de skulle springa sönder vårt något mer ålderstigna lag. Så såg det väl också ut att bli i början när Lilla Torg satte igång med en frisk offensiv.
Redan i den 2:a min var man beredd att anteckna ett baklängesmål när de fick ett friläge men Amar avvärjde detta måltillfälle med en mycket fin fotparad. Vi hade sedan hela första kvarten svårt att få till några farligheter. Inte heller Lilla Torg hade under denna period några klara chanser trots massor av hörnor men dominerade spelet så långt.

Därefter började vi jämna ut spelet alltmer och hade under den andra kvarten ett par riktigt bra chanser innan LT runt halvtimmen också hade 2 klara chanser, varav ett skott i stolpen. I den 37:e min var det sedan dags för 0-1 sedan en av LTs spelare kommit helt ren på vänsterkanten. Under halvlekens allra sista minuter
skapade vi 2 riktigt heta och 1 halvchans, bl.a. hade Gustav (som vann allt i luften såväl defensivt som offensivt) på hörna en nick som via marken studsade upp i ribbans underkant innan LT fick bort den till ny hörna.

Även om de skapade en del riktigt bra målchanser så tappade Lilla Torg alltmer av intensitet och löpvilja (-ork?) i andra. Vi spelade däremot allt bättre ju längre matchen led och fick också till en välförtjänt kvittering i den 67:e min. Det var Johan L som på typiskt Johan-vis vann bollen från en försvarare, slet sig förbi denne och enkelt la in bollen i bortre. Målchanserna avlöste varann i den här halvleken (ungefär 8-5 till oss i klara chanser) vilket gör att det av utrymmesskäl
(det brukar ju inte hindra dig tänker någon...) är svårt att återge alla i detalj. I synnerhet efter vår kvittering var det tätt mellan måltillfällena. Den allra hetaste var nog ändå Ahmeds nick i ribban bara 2 min efter vår kvittering men bara några få minuter före slut gjorde en av LTs spelare ett otroligt fint sologenombrott där han från mittlinjen tog sig förbi 4-5 av våra spelare innan han när han väl kommit fri avslutade med ett skott en bra bit utanför från relativt nära håll.

Resultatet var väl inte himmelskriande orättvist men skulle något lag ha vunnit borde det nog varit vi med tanke på vår oerhörda slutforcering.

Inställningen hos alla våra spelare var fantastiskt bra och det var heller inte en enda som spelmässigt föll ur ramen. Försvarsspelet fungerade väldigt bra för dagen, offensivt var Sosa väldigt bra med en enorm aktionsradie och man märkte föga av att han var mer än dubbelt så gammal som de flesta i motståndarlaget.
F.ö. jobbade också vår andre gamling Palle M som en slav så länge han orkade.

Statistik: Hörnor: 4-10 Skott på mål: 8-5 Skott utanför: 9-11